~MulaKAnLah DenGaN~

~INSAN LUPA~

!!!..::bumi kini semakin tua...manusia semakin rakus menaklukinya..sistemnya sudah "out off date"..sehinggakan kapal terbang tidak boleh terbang..maka sama-samalah kita beringat dan mencri amal sebanayak mungkin..serta sama-sama memperbaiki kelemahan yang ada~::..!!!

by:moshimoshi~

Monday, July 30, 2012

RAMADHAN 2012...

ASSALAMUALAIKUM...
salam ramadhan al-mubarak buat sahabat2 cik mashy... tp pasti ramai da lupakan cik mashy kan...tu la post setahun sekali... :(
sebenarnye buakn tak ada bahan dan perkongsian untuk dipostkn tp terlalu sibuk utk meng up date post...maklumlah kehidupan sekarang sudah berubah...dahulu belajar sekarang dah kerja...beza sangat2... bermacam2 ujian dari Allah yg diberikan bagi menguatkan lagi hati cik mashy nie... Allahamdulillah Ya Allah kerana tanda engkau menyayangi ku engkau  berikan aku ujian2  Mu...dan engkau bantu ku dalam menyelesaikannya...Alhamdulillah..


Subhanallah...heningnya malam ke 11 ramadhan nie...
syukur Ya Allah  kerana izinkan aku  bernafas dan bertemu dalam bulan ramadhan pada kali nie...banyaknya rahmat dan kelebihan pada bulan ini...
sahabat cik mashy.. apa kita nak buat pada bulan nie ye... ini lah salah satu bulan yang bagi cik mashy dapat melatih diri kita untuk melakukan sebanyak mungkin ibadah...dan menjauhi segala laranganNYA..
berusahalah kita di bulan ramadhan...semua atas niat dan kehendak hati kita...tp bulan puasakan syaitan dah di ikat...ingat!! nafsu tak di ikat.. hakikatnya nafsu kita masih lagi kuat penagaruh kita..kalau hati kita sentiasa lalai tanpa ingat Allah..tak dapat la kita cari jalan yang lurus untuk ke syurga Allah kelak..
banyakkan membaca Do'a Malam Lailatul Qadar Bertadadarus Al-Quran 30juzuk.kita boleh jugak guna jadual untuk melatih diri dan hati kita.. :)

hakikatnya segala yang cik mashy kongsikan ini adalah peringatan dan latihan buat hati yang paling dekat iaitu hati cik mashy sendiri...semoga hatta selepas ramadhan sekali pun amalan ini masih istiqamah di buat..yang penting ikhlaskan hati...jangan rasa riak kerana kita tak akan dapat 1sen pun atas ibadah kita ini..

p/s:may be cik mashy bley kerap up date blog kot pd ramadhan kali nie..hehe kot la...wassalam....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...