~MulaKAnLah DenGaN~

~INSAN LUPA~

!!!..::bumi kini semakin tua...manusia semakin rakus menaklukinya..sistemnya sudah "out off date"..sehinggakan kapal terbang tidak boleh terbang..maka sama-samalah kita beringat dan mencri amal sebanayak mungkin..serta sama-sama memperbaiki kelemahan yang ada~::..!!!

by:moshimoshi~

Sunday, May 16, 2010

~sayang mak!!~


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

alhamdulillah..
bersyukur cik mashy masih diberi kesempatan untuk menjenguk blog..yang sudah sekian lama ditinggalkan..sejak pulang cuti sem 1 week ari 2 lg...kre hanpir 5weeks da tinggalkan blog..hehe..
ok..gonna miss me x?? hehe

1stly.. cik mashy mmg nak postkan ucapan buat emak cik mashy yang tersayang...sebenarnya hari ibu da lepaskan iaitu pada 9 mei...but buat diri ini..every day is mothers day...
tak dapat digambarkan betapa mulianya hati seorang ibu...sayang seorang ibu tiada tolak bandingnya...sekarang Alhamdulillah Allah telah membuka pintu hati ini tentang betapa besarnya pengorbanan seorang ibu...MasyaAllah..memang tidak dapat dibalas...

cuba lihat disekeliling kita...dan yang penting diri kita sendiri..bila sudah berjaya sibuk pula dengan kerja...pernahkah kita hargai pengorbanan dan kasih sayang ibu kita?? setandingkah dengan hubungan seorang sahabat yang diungkapkan "ukhwah fillah abadan abada"? sehebatkah hibungan dengan pasanagn kekasih yang sering diungkapkan "i love u so much"???...buat sahabat dan diri ini..letakkan lah cinta kita ditempat yang sepatutnya dan selayaknya..
ini ada sepotong lirik yang cik mashy ambil dari sebuah lagu...

"cinta yang sejati hanya cintakan Illahi..cinta ayah bonda tulus suci selamanya..
cinta kan saudara masa berada hanya sementara..cinta sesama insan...subur kan dengan ketaqwaan.."


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...